Pierożki drożdżowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis dostałam od cioci i robię je bardzo często ze względu na to że uwielbia zajadać się nimi mój 3 letni synek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 0,5kg mąki pszennej
    1 margaryna Kasia lub Palma
    1/2 kostki drożdży
    1 szklanka śmietany 18%
    1 cukier waniliowy
    2 jaja

Pierożki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, margarynę zetrzeć na tarko o grubych oczkach, drożdże rozpuścić w śmietanie razem z cukrem waniliowym natomiast jajka roztrzepać i wszystko to połączyć i wymieszać w misce następnie odstawić do wyrośnięcia.
    Jak wyrośnie rozwałkujemy ciasto i robimy kółka w środek wkładamy marmoladę,jabłka itp.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy