PIEROŻKI Z WON TON Z GRZYBAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min

fajna przekąska w stylu azjatyckim

  • 45 min

Składniki:

  • na 2-3 osoby
    ciasto won ton 15 płatów
    20 dkg kapusty kiszonej
    1 marchew
    1 cebula
    1 garść grzybów
    1 łyż sosu sojowego
    1 białko jaja
    olej do smażenia

Pierożki z won ton z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    Kapustę gotujemy z grzybami i marchwią aż zmiękną. Następnie odciskamy dobrze i kroimy drobno , marchewkę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy ją do kapusty i mieszamy. Doprawiamy farsz sosem sojowym i pieprzem.

    Płaty ciasta won ton smarujemy po brzegach roztrzepanym białkiem. Na środku każdego z płatów układamy kulkę z farszu i składamy w trójkąt, dociskając posmarowane brzegi ciasta aby sie zlepiły.
    Tak przygotowane pierożki wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy chwilę z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy