Pierś drobiowa z azjatycką nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś drobiową kroimy na kawałki i marynujemy w oliwie i zmiażdżonym czosnku. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
Wyciągamy i ściągamy czosnek (łatwo się przypala), obtaczamy w mące i smażymy na oliwie.
Zalewamy bulionem grzybowym (czyli zalewamy grzyby wrzątkiem i po 30 minutach odcedzamy, szatkujemy je i dolewamy śmietankę oraz 1/2 kostki warzywnej). Doprawiamy solą i pieprzem.
2.Cebulę kroimy na drobno i smażymy na złoto, dodajemy ziarna i dalej prażymy. Makaron gotujemy i szatkujemy na 2-3 cm odcinki. Przekładamy go do cebulki z iarnami, dodajemy sos sojowy i kardamon.
Mieszamy i podajemy z mięsem oraz pomidorem.
Smacznego, to nic trudnego, a jakże pysznego :)
Komentarze