Pierś kurczaka pod marchewkową kołderką

0 (0 ocen)

  • 15 min

To świetne i szybkie danie na niedzielny obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
    4 duże marchewki
    4 czubate łyżki majonezu (lepszej jakości)
    sól
    pieprz
    olej

Pierś kurczaka pod marchewkową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie podsmażyć ją na patelni, aby zmiękła.
  • 2. Pierś z kurczaka opłukać i podzeilić tak, aby powstały 4 płaty. Lekko je rozbić i ułożyć na blaszce piekarnika skropionej niewielką ilością oleju. Piersi przyprawić i wyłożyć na nie marchewkę, po czym posmarować je dokładnie majonezem.
  • 3. Piec do miękkości mięsa, ok. 15 min.

Porady

Można podać je z ryżem lub ziemniakami i sezonową surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy