Pierś pod szpinakową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pierś kurczaka ze szpinakiem

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 pierś z kurczaka
    - 300 g szpinaku mrożonego w kostce
    - 1 duża marchewka
    - 1 mała cebula
    - 4 łyżki śmietany
    - 1 łyżka masła
    - mąka - odrobina
    - pieprz, sól, czosnek, majeranek

Pierś pod szpinakową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś umyć, pokroić jak na kotlety. Posypać solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Odstawić na ok. pół godziny.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Pod koniec smażenia dodać mrożony szpinak i marchewkę pokrojoną w cienkie plasterki. Smażyć do rozmrożenia szpinaku i lekkiego odparowania.
  • 3. Pierś oprószyć mąką, obsmażyć z dwóch stron na złoto. Pierś zalać przygotowanym wcześniej szpinakiem z cebulą i marchewką. Dusić pod przykryciem ok. 20 min od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia zaprawić śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy