Schabowy pod szpinakową pierzynką

0 (0 ocen)

Przygotowanym szpinakiem z serem feta w prosty i szybki sposób możemy odmienić smak tradycyjnego schabowego.

Składniki:

  • 500 g schabu
    Sól
    Pieprz
    2 jajka
    Bułka tarta do obtoczenia
    1 łyżka masła
    300 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    200 g sera feta
    4 ząbki czosnku
    Pieprz
    Odrobina wody

Schabowy pod szpinakową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Do miseczki rozbijamy jajka, w drugiej przygotowujemy bułkę tartą. Plastry schabu maczamy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
    W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu szpinak mieszamy z pokrojoną w kosteczkę fetą. Doprawiamy pieprzem. Gdy masa jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę wody i mieszamy. Całość rozkładamy na usmażonych schabowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy