Przygotowanym szpinakiem z serem feta w prosty i szybki sposób możemy odmienić smak tradycyjnego schabowego.
Składniki:
500 g schabu
Sól
Pieprz
2 jajka
Bułka tarta do obtoczenia
1 łyżka masła
300 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
200 g sera feta
4 ząbki czosnku
Pieprz
Odrobina wody
Schabowy pod szpinakową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Do miseczki rozbijamy jajka, w drugiej przygotowujemy bułkę tartą. Plastry schabu maczamy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu szpinak mieszamy z pokrojoną w kosteczkę fetą. Doprawiamy pieprzem. Gdy masa jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę wody i mieszamy. Całość rozkładamy na usmażonych schabowych.
Komentarze