Pigwówka

0 (0 ocen)

Idealna nie tylko na zimowe wieczory

Składniki:

  • 0.6 kg. pigwy
    0.5 l. wódki
    0.5 l. spirytusu
    1 kg. cukru

Pigwówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe, zółte pigwy umyj, oczyść z pestek i pokrój na drobne kawałki. Wrzuć do słoika, zasyp cukrem i odstaw w chłodne miejsce na 2 tygodnie.
  • 2. Po upływie 2 tygodni, do słoika wlej wódkę i spirytus, zakręć i ponownie odstaw w chłodne miejsce na kolejne 2 tygodnie. Co jakiś czas wstrząsaj słoikiem.
  • 3. Odcedź nalewkę od owoców i wlewaj do butelek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy