Pikantna pasta z kaszy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczna pasta z kaszy i kurczaka .Pasuje na i do pieczywa

  • 10 min

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej
    2 udka,
    4 szt korniszony,
    2 łyżki ketchupu,
    papryka słodka mielona
    papryka ostra
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    natka pietruszki,
    olej,
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    Kucharek - uniwersalna,
    1 szt cebula

Pikantna pasta z kaszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Udka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej lub soli.
  • 2. Ugotowane udka obieramy od kości i drobno kroimy. Cebule siekamy. Korniszony kroimy drobno. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy dwie papryki mielone .
  • 3. Dodajemy posiekane mięso z kurczaka podsmażamy. Dodajemy kaszę ,ketchup i przecier pomidorowy.
  • 4. Mieszamy doprawiamy pieprzem i chwilę smażymy . Dodajemy pokrojone korniszony i natkę pietruszki .Mieszamy i studzimy .

Porady

Najlepiej smakuje na drugi dzień

Komentarze

Podobne przepisy