Pizzaiola z indyka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -50 dag piersi z indyka
    -50 dag spaghetti
    -2 młode zielone papryki
    -2 małe czerwone papryki
    -4 ząbki czosnku
    -1,5 puszki pomidorów bez skórek
    -1 cebula
    -20 czarnych oliwek
    -świeża bazylia
    -oliwa z oliwek
    -parmezan
    -sól
    -pieprz

Pizzaiola z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsa kroimy w paski i oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z oliwek. W garnku rozgrzewamy oliwę i dodajemy drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dorzucamy pokrojoną w paski paprykę. Dusimy przez kilka minut. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Polewamy sosem, na wierzchu układamy mięso, posypujemy startym parmezanem.

Komentarze

Podobne przepisy