PLACKI BUDYNIOWO-JABŁKOWE

0 (0 ocen)

Placuszki idealne na podwieczorek

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    2 jajka
    0,5 szkl mleka
    2 budynie waniliowe
    3 łyżki cukru
    3 łyżki mąki
    4 duże jabłka
    Skórka z pomarańczy
    Oliwa do smażenia

Placki budyniowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Jajka wbijamy do głębokiej miski dodajemy mleko , 2 budynie , mąkę , cukier i dokładnie mieszamy wyrabiając ciasto by nie było grudek . Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach . Dodajemy do ciasta od razu na drobnych oczkach ścieramy najpierw wyszorowaną skórkę pomarańczową mieszamy. Na patelnie wlewamy oliwę i rozgrzewamy .Duża łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony na zloty kolor . Podajemy gorące posypane cukrem pudrem lub z jakimś musem owocowym u mnie na zdjęciu akurat jest mus malinowy .
    Gotowe smacznego

Porady

Placki smakują wybornie na ciepło

Komentarze

Podobne przepisy