Placuszki ryżowe

0 (0 ocen)

Doskonałe placuszki na śniadanie. Zdrowe, z mąki ryżowej. Serdecznie polecam! (inspiracja/ źródło: Kuchenny Skrawek Nieba)

Składniki:

  • 60 g. mąki ryżowej
    150 g. jogurtu naturalnego
    1 jajko (osobno żółtko i białko) lub 2 białka
    1 łyżka wiórek kokosowych
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier/ miód (ilość według uznania)
    szczypta soli
    ½ startego jabłka (opcjonalnie, ja dodałam :D)

    Dodatkowo:
    wiórki kokosowe/ owoce/ twaróg/ orzechy itp. do podania

Placuszki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1na915r 1. Wszystkie składniki oprócz białka i soli dobrze wymieszać. Białka ubić z solą na sztywną pianę, a następnie dodać do mieszanki. Smażyć na rozgrzanej z niewielką ilością oleju patelni po kilka minut z każdej strony do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z twarogiem i orzechami :) Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy