Placuszki szpinakowo-cebulowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Cudowny zapach cebulki i szpinaku,otulający całe mieszkanie :)

  • 60 min

Składniki:


  • 0,5 kg mąki
    1,5 łyżeczki soli
    25 g drożdży
    350-400 ml letniej wody
    1 średnia cebula
    7 kosteczek szpinaku

Placuszki szpinakowo-cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić,odcedzić, cebulę drobno pokroić i zeszklić, wystudzić. Mąkę, sól, drożdże i wodę wyrobić. Gdy już wyrobimy placuszki dodajemy szpinak i cebule.Delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić i formować okrągłe placuszki, układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Odstawić do wyrośnięcia. Placki posmarować wodą i piec w 180 stopniach ok 20-30 minut.

Porady

Takie placuszki można wykorzystać na mini pizzerki :) Dodać tylko na wierzch podsmażone pieczarki,ser żółty,szynkę albo cokolwiek, kto co ma ulubionego w swojej pizzy :D

Komentarze

Podobne przepisy