Placuszki warzywne

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię dania, w których pomidory są połączone z cukinią. To doskonała przekąska na lato

Składniki:

  • ● cukinia
    ● 2 pieczarki
    ● 8 pomidorów koktajlowych
    ● 5 dag sera pleśniowego
    ● jajko
    ● łyżka bułki tartej
    ● przyprawy: sól, pieprz, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem,
    szczypta oregano
    ● olej do smażenia

Placuszki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cukinię osobno
    ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cukinię solimy, odstawiamy na 20 minut i odciskamy sok.
    Pieczarki i cukinię mieszamy
    z jajkiem i bułką. Doprawiamy
  • 2. Placuszki smażymy na oleju.
    Pod koniec na każdym kładziemy
    pokruszony ser. Podajemy
    udekorowane pomidorami koktajlowymi
    i posypane oregano

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy