Placuszki z kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie szybkie w przygotowaniu, smaczne i kolorowe!

  • 20 min

Składniki:


  • 1 jajko
    2-3 łyżki mąki
    mały pęczek natki pietruszki
    1 papryczka chilli czerwona
    6 plasterków polędwicy drobiowej
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    sól i pieprz
    olej do smażenia

Placuszki z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepać w misce na puszystą pianę. Dodać przesiana mąkę i dobrze wymieszać, aby nie zostawić grudek.
  • 2. Polędwicę, natkę i papryczkę pokroić. Dodać do ciasta wszystkie składniki:kukurydzę, natkę, chilli i polędwicę.Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej. Nabierając masę łyżką smażyć do zrumienienia.

Porady

2/3 objętości masy powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy