Placuszki z kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Placuszki z kukurydzą, paprykami i czerwoną cebulką to pyszna i bardzo szybka do przygotowania propozycja na obiad lub ciepłą kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • puszka kukurydzy,
    1 papryka czerwona,
    1/2 papryki zielonej,
    czerwona cebula,
    4 jajka,
    4 łyżki mąki pszennej,
    4 łyżki mleka,
    sól,
    pieprz,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki ostrej papryki.

Placuszki z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek.
    Z białek ubijamy sztywną pianę.
  • 2. Żółtka miksujemy z mlekiem i mąką.
  • 3. Papryki i cebulę myjemy i kroimy w kosteczkę.
    Kukurydzę odsączamy z zalewy.
  • 4. Warzywa i białka przekładamy do masy przygotowanej z żółtek, mąki i mleka.
    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami.
    Całość mieszamy za pomocą łyżki.
  • 5. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy