PLACUSZKI Z SZYNKĄ DROBIOWĄ -KUKURYDZĄ-SZCZYPIORKIEM

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

rozkosz dla podniebiena

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy / osączyć/
    1 pęczek pokrojonego szczypiorku
    3 plastry szynki drobiowej lub konserwowej wieprzowej
    2 łyżki oleju lub stopionego masła
    4 jajka
    3/4 szklanki mleka
    0K. 1,5 szklanki mąki / ciasto ma być gęste/
    sól i pieprz kolorowy do smaku

Placuszki z szynką drobiową -kukurydzą-szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać z mlekiem, olejem i mąką.
    Dodać szczypiorek, szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz kukurydzę.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Podać z ulubionym sosem lub bez dodatków, też są pyszniutkie.

Komentarze

Podobne przepisy