Podkówki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Podkówki kruche w wersji mini , idealne do popołudniowej kawki :)

  • 50 min

Składniki:

  • mąka 1 szklanka

    żółtka 2 sztuki

    wiórki kokosowe 1/2 szklanki

    masło 100 gram

    cukier puder

Podkówki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki kokosowe mielę na drobno. Masło siekam z mąką dodaje żółtka oraz zmielone wiórki kokosowe ,całość zagniatam.Zawijam w folię spożywczą i zostawiam na godzinę w lodówce, następnie odrywam po kawałku roluję i tnę kawałki długości 6-7 cm. kawałki formuję w podkówkę i układam na blaszce ,piekę 15 minut w 170 stopniach, schłodzone obtaczam w cukrze pudrze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy