Podudzie z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ostatnio sama go wymyśliłam. Jest pycha, i ma nietypową marynatę.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    6cebul
    2marchewki
    rękaw do pieczenia

    na marynatę:
    3 łyżeczki papryki słodkiej
    4 ząbki czosnku
    jajko
    łyżka oleju
    sól
    pieprz

Podudzie z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zamarynowane pałki 1. Marynatę robimy mieszając składniki i maczamy w niej pałki z kurczaka.
  • danie w rękawie 2. Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę i dodać do marynaty. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do rękawa po czym dobrze go zawiązać.
  • Pieczenie kurczaka 3. Rękaw wsadzamy do brytwanki i pieczemy ok 1 godzinę w temperaturze 190 stopni

Porady

Najlepiej jak w piekarniku nasze danie będzie ułożone troche niżej, tak, żeby napuchnięty rękaw nie dotykał góry piekarnika, bo pęknie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy