Poduszeczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kroimy na kwadraty.
Układamy na blasze wyłożonej
pergaminem, smarujemy
roztrzepanym jajkiem. Na każdym
kwadracie kładziemy
drugi i dociskamy. Pieczemy
w temp. 200 °C około 10 minut,
aż będą rumiane.
2.Cebulę kroimy w talarki
i smażymy. Gdy się zeszkli,
dodajemy posiekany czosnek.
Umyte pieczarki kroimy w plasterki
i smażymy z cebulą.
3.Pomidory sparzamy i obieramy.
Kroimy w kostkę i dodajemy
do warzyw. Gdy sok
z pomidorów odparuje i farsz
zgęstnieje, dodajemy pokruszony
ser. Mieszamy i zdejmujemy
patelnię z ognia. Robimy
wgłębienie w poduszeczkach
z ciasta i nakładamy farsz.
Podajemy na ciepło.
Komentarze