Poduszeczki z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To lekkie danie robi się błyskawicznie. Idealne na przekąskę i kolację.

Składniki:

  • ● 1 op. ciasta francuskiego
    ● 1 cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 300 g pieczarek
    ● 3 pomidory
    ● 150 g niebieskiego sera pleśniowego
    ● jajko
    ● sól i pieprz

Poduszeczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kroimy na kwadraty.
    Układamy na blasze wyłożonej
    pergaminem, smarujemy
    roztrzepanym jajkiem. Na każdym
    kwadracie kładziemy
    drugi i dociskamy. Pieczemy
    w temp. 200 °C około 10 minut,
    aż będą rumiane.
  • 2. Cebulę kroimy w talarki
    i smażymy. Gdy się zeszkli,
    dodajemy posiekany czosnek.
    Umyte pieczarki kroimy w plasterki
    i smażymy z cebulą.
  • 3. Pomidory sparzamy i obieramy.
    Kroimy w kostkę i dodajemy
    do warzyw. Gdy sok
    z pomidorów odparuje i farsz
    zgęstnieje, dodajemy pokruszony
    ser. Mieszamy i zdejmujemy
    patelnię z ognia. Robimy
    wgłębienie w poduszeczkach
    z ciasta i nakładamy farsz.
    Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Komentarze

Podobne przepisy