Francuskie poduszeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser żółty i szynkę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie słupki. Składniki ze sobą mieszamy, dodajemy majonez aby nadać wilgotność farszowi i ponownie mieszamy.
2.Włączamy piekarnik i ustawiamy go na 220 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w wzdłuż na trzy pasy i dzielimy na cztery - wyjdzie 12 kwadracików. Na każdy kwadracik na środek nakładamy łyżeczkę farszu i sklejamy boki widelcem (otrzymujemy ciekawy wzór).
3.Poduszeczki układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 minut aż do uzyskania apetycznego złotego koloru. Smacznego:)
Porady
Na rodzinnym przyjęciu poduszeczki serwowałam jako dodatek do barszczu czerwonego.
Komentarze