Polędwiczka w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Średni

Pyszny niedzielny obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 polędwiczka
    1 cebula
    Sól
    Pieprz
    Majeranek
    Mąka
    Śmietana
    0,5litra bulionu

Polędwiczka w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę kroimy na 1,5 cm plastry. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na patelni z obu stron tak,aby się zarumieniła (około 3-4 minuty z każdej strony). Podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy solą,pieprzem i majerankiem. Zageszczamy mąka ze śmietaną.

Porady

Najlepiej smakują z ziemniakami i domowymi buraczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy