polędwiczka z indyka na sałacie

0 (0 ocen)

  • 30 min

proste i smaczne danie, idealne na szybki obiad lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g polędwiczek z indyka
    oliwa z oliwek
    ulubione przyprawy (u mnie przyprawa pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem niedźwiedzim)
    sałata lodowa
    1 gruszka
    garść suszonych śliwek pokrojonych w kostkę
    pomidory koktajlowe
    czerwona cebula
    dodatkowo:
    oliwa czosnkowa
    bagietka
    ser camembert

Polędwiczka z indyka na sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki z indyka oczyścić, pokroić wg uznania, posmarować oliwą z oliwek i obtoczyć w przyprawach. Odstawić na 30 minut.

    Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć polędwiczki z każdej strony, pod koniec dodać pokrojoną w piórka cebulę, śliwki oraz obrane ćwiartki gruszki. Smażyć jeszcze 3-4 minuty.

    Sałatę porwać na mniejsze kawałki do miski, pomidorki przepołowić. Na wierzch ułożyć mięso z dodatkami. Skropić czosnkową oliwą.

    Podawać z podpieczoną bagietką z serem camembert.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy