PÓŁMISEK MIĘS Z GRILLA Z WINEM

0 (0 ocen)

  • 24 godz.

Mięsko na grilla i dla dzieci i dla dorosłych

  • 24 godz.

Składniki:

  • boczek surowy - 5 plastrów
    karkówka - 5 plastrw
    łopatka - 5 plastrów
    cebula - 2 sztuki
    czosnek - 4 ząbki
    cystryna - 1 sztuka
    oliwa
    1 lampka wina
    majeranek
    Zioła prowansalskie

Półmisek mięs z grilla z winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • półmisek mięs z grilla podczas grillowania 1. Do dość dużego naczynia wlewamy wino. Dodajemy 3 łyżki oliwy i sok z cytryny oraz przyprawy. Wkładamy pokrojoną w plastry cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko mieszamy i odstawiamy. Każdy plaster mięsa poza boczkiem kładziemy na desce i rozbijamy delikatnie pięścią. Następnie wkładamy do zrobionej wcześniej marynaty tak, aby każdy kawałek był obtoczony w marynacie i odstawiamy do lodówki na 24 godz.. Solimy tuż przed położeniem na grillu. Podajemy z surówką z pomidora.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy