Polskie sajgonki - parówki w toście

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nazwa przewrotna polskie sajgonki, a tak na prawdę to parówki w toście i smażone na głębokim tłuszczu. Przekąskę można podać z ulubionym sosem lub sałatką. Idealne do meczu i piwa.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
    3 parówki
    6 plastrów sera żółtego
    2 jajka
    bułka tarta
    ulubione przyprawy

Polskie sajgonki - parówki w toście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb tostowy rozwałkuj cienko za pomocą wałka.
  • 2. Parówki podziel na pół.
  • 3. Na chleb ułóż plaster żółtego sera, na to połóż parówkę i zwijaj w roladkę
  • 4. Każdą sajgonkę obtocz w jajku (wymieszanym z ulubionymi przyprawami) i bułce tartej.
  • 5. Smaż na głębokim oleju w 175 stopniach.

Porady

Polecam podać danie z sałatką i sosami np. czosnkowym, ketchupem lub ostrym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy