Pomarańcze faszerowane

0 (0 ocen)

Moj ulubiony deser w sezonie na pomarancze.

Składniki:

  • 3 pomarancze
    1 szklanka mleka
    1 zoltko
    2 lyzki maki pszennej
    60 gr cukru
    40 gr herbatnikow
    50 gr rodzynek
    pol szklanki rumu

Pomarańcze faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka,zoltka,cukru i maki ugotowac budyn i goracy wymieszac z rozdrobnionymi herbatnikami i rodzynkami wczesniej namoczonymi w rumie.
    Pomarancze przekroic na pol,wydrazyc lub wycisnac sok tak zeby nie uszkodzic skorki.Tak przygotowane pomarancze wypelnic budyniem wczesniej ugotowanym.Zapiec w piekarniku 20' w 180°

Porady

Herbatniki mozna zastapic dowolnymi ciastkami,najlepiej bakaliowymi.Mozna nie zapiekac pomaranczy ale cieple wedlug mnie maja llepszy smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy