Pomaranczowo-czekoladowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.Rozlać do pucharków.W lekko schłodzonych galaretkach zanurzyć po dwie delicje.
2.Żółtka utrzeć z cukrem.Żelatynę namoczyć a następnie podgrzewając rozpuścić.Do utartych żółtek dodać skórkę pomarańczową ,sok wyciśnięty z czterech pomarańczy oraz żelatynę.
3.Śmietanę ubić z fixem.Połączyć z czekoladą startą na tarce oraz z lekko tężejącą masą.Rozłożyć na galaretkach.Schłodzić
4.Pozostałe pomarańcze obrać ,pokroić w kostkę rozłożyć na zastygniętej piance.
5.Udekorować bitą śmietaną,plasterkiem pomarańczy,kawałkami delicji,miętą i czekoladowymi wiórkami.
Komentarze