Pomarańczowy lekki serniczek w kubeczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sok wlewamy do garnka, odlewamy pół szklanki na rozmieszanie budyniu. Dwoma łyżkami soku zalewamy 10g żelatyny, żeby napęczniała. Sok zagotowujemy. Gdy jest gorący dolewamy trochę do szklanki z żelatyną tak aby się rozpuściła. Do zagotowanego soku wlewamy budyń i gotujemy do gęstości, następnie wlewamy żelatynę i dobrze mieszamy. Tak ugotowany budyń nakładamy po łyżce do kubeczków (miseczek itp.). Następnie kładziemy biszkopt, kawałki mandarynek i znowu kolejną warstwę budyniu. Pozostałą część żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szkl. wody i studzimy. Mieszamy ją z jogurtem i 1-2 łyżeczek miodu. Można dodać 2-3 krople aromatu waniliowego lub pomarańczowego. Masę jogurtową wlewamy na wierzch kubeczków z budyniem. Następnie dekorujemy mandarnykami, biszkoptami i wiórkami z gorzkiej czekolady. Gotowy deser wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego
Komentarze