Pomidorowa z pazurem

0 (0 ocen)

Na ostro :)

Składniki:

  • 0,5 kg kości schabowych
    włoszczyzna
    1 słoik krojonych pomidorów
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyża sosu chili-czosnkowego
    3 ząbki czosnku
    jarzynka
    ognista mieszanka przypraw (młynek)
    pieprz kajeński

Pomidorowa z pazurem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kości opłukać, zalać wodą i zagotować. Zebrać szumowiny, dodać pokrojoną włoszczyznę i gotować około godziny. Wyjąć kości i zbędna włoszczyznę, ja zostawiłam tylko marchewkę. Wlać pomidory, dodać koncentrat. Doprawić. Zagotować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podawać z makaronem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy