Pomidorowa zupa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetny sposób na tzw. czyszczenie lodówki. Zawsze po weekendzie nam coś zostaje. Zgodnie z maksymą gotuję, nie marnuję, obmyślamy nowe propozycje na zagospodarowanie produktów.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g surowego wędzonego boczku
    250 g fasolki szparagowej
    2 ząbki czosnku
    biała część pora
    1 duża marchew
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    300 ml passaty pomidorowej
    800 ml bulionu warzywnego
    250 g kopytek
    sól, pieprz

Pomidorowa zupa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowa zupa z fasolką szparagową 1. Boczek kroimy w kostkę,
    por w piórka.
    Fasolę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
    Czosnek kroimy na cienkie plasterki.
    Marchew ścieramy na tarce do jarzyn.
    Boczek smażymy w garnku o grubym dnie, dodajemy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy przez kwadrans, co jakiś czas mieszamy.
    Następnie dodajemy passatę, bulion i gotujemy pod przykryciem 20 min. Następnie dodajemy przekrojone na pół kopytka i gotujemy do ich miękkości.
    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy