Świetny sposób na tzw. czyszczenie lodówki. Zawsze po weekendzie nam coś zostaje. Zgodnie z maksymą gotuję, nie marnuję, obmyślamy nowe propozycje na zagospodarowanie produktów.
35 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
150 g surowego wędzonego boczku
250 g fasolki szparagowej
2 ząbki czosnku
biała część pora
1 duża marchew
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
300 ml passaty pomidorowej
800 ml bulionu warzywnego
250 g kopytek
sól, pieprz
Pomidorowa zupa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek kroimy w kostkę,
por w piórka.
Fasolę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek kroimy na cienkie plasterki.
Marchew ścieramy na tarce do jarzyn.
Boczek smażymy w garnku o grubym dnie, dodajemy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy przez kwadrans, co jakiś czas mieszamy.
Następnie dodajemy passatę, bulion i gotujemy pod przykryciem 20 min. Następnie dodajemy przekrojone na pół kopytka i gotujemy do ich miękkości.
Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze