Zupa pomidorowa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pięknie się prezentuje i zachwyca smakiem

  • 60 min

Składniki:

  • 2 puszki/opakowania pomidorów bez skórki
    ok. 200 g fasolki szparagowej
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Oliwa z oliwek
    Sól
    Pieprz
    Cukier
    Natka pietruszki
    Lubczyk
    Oregano
    Majeranek

Zupa pomidorowa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler, pietruszkę, marchewki umyć i drobno pokroić. Włożyć do garnka razem z zielem angielskim i listkami laurowymi, zalać ok. 1,5l wody, przyprawić, zagotować
  • 2. Pomidory zmiksować, dodać do wywaru
  • 3. Cebulę, czosnek i fasolkę szparagową podsmażyć na oliwie. Cebulę i czosnek dodać do zupy, gotować jeszcze ok 15 minut.
  • 4. Zupę podawać z fasolką, posypać oregano

Komentarze

Podobne przepisy