Pomidorowe spaghetti

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować. To włoskie danie smakuje mojej rodzinie, a zwłaszcza kuzynce Klarci, którakocha dobre jedzonko.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● op. spaghetti
    ● 100 ml sosu pomidorowego
    ● 5 dag żółtego sera
    ● 4 ząbki czosnku
    ● 2 małe cebule
    ● natka pietruszki
    ● sól, pieprz
    ● oregano
    ● oliwa do smażenia

Pomidorowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieramy
    i siekamy. Czosnek rumienimy
    na rozgrzanej oliwie.
    Wsypujemy cebulę i chwilę
    podsmażamy. Wkładamy żaroodmięso,
    oprószamy oregano
    i solą. Chwilę smażymy, mieszając.
    Wlewamy sos pomidorowy.
    Gotujemy ok. 15 minut
    na małym ogniu pod
    przykryciem.
  • 2. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Natkę myjemy, osuszamy
    i siekamy. Ser ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Makaron polewamy sosem,
    posypujemy serem i natką.

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy