Pomidory faszerowane

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Świetna propozycja na imprezową przekąskę. Pomidory faszerowane są pastą serowo-jajeczną z czosnkiem. Bardzo prosto i bardzo smacznie. Zachęcam do spróbowania :-)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 pomidorów średniej wielkości (u mnie malinowe)
    2 jajka ugotowane na twardo
    garść drobno tartego żółtego sera
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    2-3 ząbki czosnku
    pół małego pęczka szczypiorku
    sól i pieprz do smaku

Pomidory faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozgnieść widelcem i zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, dodać tarty ser, jogurt, przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.

    Pomidory faszerować przygotowaną pastą i gotowe

    SMACZNEGO!!!

Komentarze

Podobne przepisy