Świetna propozycja na imprezową przekąskę. Pomidory faszerowane są pastą serowo-jajeczną z czosnkiem. Bardzo prosto i bardzo smacznie. Zachęcam do spróbowania :-)
15 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
5 pomidorów średniej wielkości (u mnie malinowe)
2 jajka ugotowane na twardo
garść drobno tartego żółtego sera
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
2-3 ząbki czosnku
pół małego pęczka szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Pomidory faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka rozgnieść widelcem i zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, dodać tarty ser, jogurt, przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
Komentarze