Pomidory faszerowane

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ekstra przekąska

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory ((świeże) duże): 2 sztuki
    - szpinak mrożony ((brykiet )): 25 dekagramów
    - cebula mała: 1 sztuka
    - Jajko: 2 sztuki
    - sól. pieprz (do smaku): 2 szczypty
    - pietruszka ((zielona pokrojona )): 1 szczypta
    - oliwa: 1 łyżka

Pomidory faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów odkroić górną część i wydrążyć delikatnie nie naruszając jego wierzchniej części. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę , dokładamy szpinak i smażymy do całkowitego odparowania. Studzimy i nakładamy do wydrążonych pomidorów, na szpinak wbijamy jajko (ostrożnie żeby żółtko pozostało w całości).Posypujemy zieloną pietruszką. Zapiekamy 15 minut w temperaturze 190stopni w kombiwarze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy