Pomidory na grzance

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

lunch box do pracy ;)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - pszennego pieczywa: 8 sztuk
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - pomidory: 3 sztuki
    - czosnku: 2 ząbki
    - posiekanej bazylii: 2 łyżki
    - posiekanego tymianku: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - oregano: 1 łyżka

Pomidory na grzance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba skrom oliwą i opiecz z obu stron w piekarniku lub obsmaż na patelni teflonowej. Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki, drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj. Pomidory wymieszaj z czosnkiem, posiekanymi ziołami, przypraw solą i pieprzem. Układaj na upieczonych kromkach i posyp bazylią, oregano i resztą przypraw.

    Grzanki można podawać też z utartym serem – najlepszy jest mozarella i parmezan.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy