Pomidory nadziewane ryżem z kapustą

0 (0 ocen)

Smaczne, pieczone pomidory napełnione farszem z ryżu, mięsa i kapusty. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

Składniki:


  • 8 pomidorów
    100g ryżu
    1/4 główki kapusty
    200g mięsa mielonego
    sól
    pieprz czarny

Pomidory nadziewane ryżem z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko według wskazówek na opakowaniu.
  • 2. Kapustę obgotować i przestudzoną drobno posiekać. Dodać do ryżu razem z podsmażonym mięsem. Wszystko dokładnie wymieszać i dobrze przyprawić solą i pieprzem.
  • image-0w9jmg1 3. Średniej wielkości pomidorom ściąć "czapeczki" i wyjąć cały wodnisty środek razem z pulpą. Napełniać pomidory farszem przykrywając każdy odciętą "czapeczkę" Piec w 180*C przez 40min. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy