popękane ciasteczka orzechowe

0 (0 ocen)

szybkie i łatwe ciasteczka

Składniki:

  • 100g margaryny
    1,5 szkl cukru
    3 jajka
    po 1 łyżeczce sody i proszku do pieczenia
    1 łyżeczka soli
    0,5 olejku migdałowego
    3 szkl mąki
    100g mielonych orzechów (lub migdałów będą migdałowe)
    cukier puder

Popękane ciasteczka orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masło ucieramy z cukrem dodajemy jajka,sodę,proszek do pieczenia,sól, olejek, mąkę i na koniec orzechy lub migdały. ciasto chłodzimy ok 30 min
  • 2. łyżeczką nakładamy na wyłożoną papierem blachę kupeczki w dość dużych odstępach i posypujemy obficie cukrem pudrem ( podczas pieczenia rozleją się na boki i same się uformują)
    pieczemy w temp. 160 stopni na rumiany kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy