Pory w oliwie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Arabia Saudyjska: Pory w oliwie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pory: 1 kilogram
    - oliwa: 0.33 szklanki
    - marchew (pokrojone w plasterki): 2 sztuki
    - ryż: 2 łyżki
    - cukier: 1.5 łyżki
    - sól: 0.75 łyżki
    - sok z limonki: 0.5 sztuki
    - woda lub bulion warzywny: 1.5 szklanki

Pory w oliwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory oczyścić, odciąć zielne części, pokroić w plasterki, dokładnie umyć. Osuszyć. Rozgrzać oliwę. Dodać pory i marchewkę. Przykryć i dusić 30 minut. Dodać pozostałe składniki. Przykryć i gotować przez 30 minut. Danie powinno być kleiste. Schłodzić. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy