Porzeczkowe brownie z kokosową nutą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Połączenie czekolady i owoców zawsze się sprawdza. Najlepszym przykładem takiego ciasta jest intensywnie czekoladowe, słodkie brownie wykończone orzeźwiającą porzeczką. Duet doskonały, więc polecam !

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Blaszka 30x 25 cm
    Składniki:
    • 200 gram masła,
    • 200 gram gorzkiej czekolady,
    • 220 gram cukru pudru,
    • 3 jajka,
    • 135 gram mąki,
    • Około 1 i 1/3 szklanki czerwonej porzeczki,
    • 2-3 łyżki wiórków kokosowych

Porzeczkowe brownie z kokosową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozpuszczanie czekolady 1. Owoce przepłukujemy i dokładnie osuszamy.
    Masło rozpuszczamy z połamaną na mniejsze części czekoladą. Gotową masę lekko studzimy.
  • jajka przed ubijaniem 2. Między czasie jajka delikatnie ubijamy z cukrem pudrem.
  • łączenie czekolady z jajkami 3. Przygotowaną masę jajeczną łączymy z czekoladową masą.
  • łączenie całości z mąką 4. Następnie całość łączymy z mąką.
  • przed pieczeniam 5. Tak przygotowane czekoladowe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jego wierzch wygładzamy. Następnie posypujemy je wiórkami kokosowymi oraz czerwoną porzeczką.
    Gotowe ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 25 minut w 200°C.
    Upieczone studzimy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy