1 pojedynczy filet z kurczaka
1 mała cukinia
1 garść grzybów mun
1 dymka
sos sojowy
ocet ryżowy
curry
przyprawa do dań z woka
olej arachidowy
makaron błyskawiczny
Potrawka orientalna z woka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w paski, dodać 3-4 łyżko sosu sojowego, 1 łyżkę octu ryżowego i 1 łyżkę przyprawy do dań w woka. Wymieszać odstawić na pół godziny.
2.Grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, cukinię wydrążyć i pokroić w cienkie plasterki, dymkę posiekać. Warzywa posypać curry i wymieszać.
3.Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego. Podsmażyć mięso, wyjąć do miski. Wrzucić warzywa, podsmażyć cały czas mieszając. Dodać mięso i makaron. Podsmażyć jeszcze około 5 minut. Smacznego :)
Komentarze