Potrawka orientalna z woka

0 (0 ocen)

Testowanie prezentu od Mikołaja :)

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    1 mała cukinia
    1 garść grzybów mun
    1 dymka
    sos sojowy
    ocet ryżowy
    curry
    przyprawa do dań z woka
    olej arachidowy
    makaron błyskawiczny

Potrawka orientalna z woka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso w przyprawach 1. Mięso pokroić w paski, dodać 3-4 łyżko sosu sojowego, 1 łyżkę octu ryżowego i 1 łyżkę przyprawy do dań w woka. Wymieszać odstawić na pół godziny.
  • Warzywa w przyprawach 2. Grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, cukinię wydrążyć i pokroić w cienkie plasterki, dymkę posiekać. Warzywa posypać curry i wymieszać.
  • 3. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego. Podsmażyć mięso, wyjąć do miski. Wrzucić warzywa, podsmażyć cały czas mieszając. Dodać mięso i makaron. Podsmażyć jeszcze około 5 minut. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy