Potrawka z dynią i brukselką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Coś dla wielbicieli dyni ;)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1/2 dyni piżmowej
    500 g brukselki
    2 cebule
    1 koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz
    czubryca czerwona
    curry, słodka papryka
    zioła prowansalskie

Potrawka z dynią i brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Fileta pokroić w kostkę, posypać przyprawami wrzucić do cebuli, podsmażyć. Brukselki oczyścić, obrać z wierzchnich liści i pokroić na połówki, większe na ćwiartki. Dodać do mięsa. Dynię wydrążyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę, dodać do reszty składników, podlać wodą i dusić do miękkości. Dodać koncentrat wymieszany z wodą, zagotować, doprawić do smaku. Podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy