500 g mięsa indyczego na gulasz
3 małe cebule
olej rzepakowy do smażenia
duże jabłko
puszka zielonego groszku
1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
łyżeczka ostrej przyprawy grillowej
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól do smaku
Potrawka z indyka z groszkiem i jabłuszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju rzepakowym.
Dodać umyte i osuszone mięso . Przykryć i dusić na małym ogniu ok 30 min. Dodać przyprawę gillową, paprykę ,pieprz , sól . Jeśli potrzeba podlać wodą.
Dodać starte na zapałki jabłko i groszek z puszki z zalewą.
Dusić jeszcze ok 15 min. Można odkryć , żeby zredukować sos.
Podawać z ryżem lub ziemniakami , surówką.
Smacznego.
Komentarze