Potrawka z indyka z groszkiem i jabłuszkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smacznie i zdrowo.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa indyczego na gulasz
    3 małe cebule
    olej rzepakowy do smażenia
    duże jabłko
    puszka zielonego groszku
    1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
    łyżeczka ostrej przyprawy grillowej
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól do smaku

Potrawka z indyka z groszkiem i jabłuszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju rzepakowym.
    Dodać umyte i osuszone mięso . Przykryć i dusić na małym ogniu ok 30 min. Dodać przyprawę gillową, paprykę ,pieprz , sól . Jeśli potrzeba podlać wodą.
    Dodać starte na zapałki jabłko i groszek z puszki z zalewą.
    Dusić jeszcze ok 15 min. Można odkryć , żeby zredukować sos.
    Podawać z ryżem lub ziemniakami , surówką.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy