Potrawka z serduszek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwe do przygotowania danie. Dobrze smakuje również z ryżem lub kaszą jęczmienną.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg serduszek drobiowych
    2 cebule
    20 dag marchewki z groszkiem
    10 dag fasoli szparagowej
    liść laurowy, ziele angielskie
    sól
    200 ml śmietany 30%
    2 łyżki mąki
    2 łyżki masła

Potrawka z serduszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serduszka oczyszczamy, podsmażamy na maśle. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do serduszek, smażymy. Całość zalewamy 1 l wody, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, sól. Gotujemy, aż serduszka będą miękkie.
  • 2. Następnie do potrawy dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę, groszek i fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki o długości ok 2 cm.
  • 3. Odlewamy trochę bulionu do miseczki. Dokładnie mieszamy ze śmietanką i mąką, tak by nie było grudek. Dodajemy do potrawki gdy warzywa będą już miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy