potrawka z serduszek kurzych

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

potrawa na tani i smaczny obiad codzienny

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg serduszek kurzych

    0,5 kg pieczarek

    200 mil mleka kokosowego

    100 g śmietany 18%

    biała część z 1 pora

    1 łyżka octu winnego lub jabłkowego

    sól

    pieprz

    przyprawa uniwersalna

Potrawka z serduszek kurzych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę z łyżką octu zagotować włożyć serca i gotować do miękkości.

    Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić potrojonego pora. Smażyć ok 5 min. Następnie dodać umyte i pokrojone w kostkę pieczarki posolić i dusić kolejne 10 min aż puszczą sok. Dodać ugotowane serduszka, wlać mleczko kokosowe i śmietanę. Przyprawić pieprzem, przyprawą uniwersalną i dusić kolejne 30 min.

Porady

podawać z wszelkimi kaszami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy