Pralinki kokosowo-migdałowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pralinki jest to szybki deser, który możemy przygotować w kilka chwil. Jednym z moich ulubionych takich właśnie pralinek są te z dodatkiem kokosa. Aromatyczne, smaczne małe kuleczki oczywiście nawiązują swoim smakiem do znanych wszystkim pralinek kokosowych. Mój przepis jest właśnie doskonałą alternatywą dla tych kupnych, zawiera tylko sprawdzone produkty, a przy tym jest bardzo szybki i łatwy. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g biszkoptów okrągłych
    180 g serka mascarpone
    60 g wiórków kokosowych
    60 g mielonych migdałów
    50 g herbatników
    40 g kremu typu nutella
    10 ml likieru amaretto
    aromat migdałowy
    cukier puder

Pralinki kokosowo-migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki kokosowe i migdały mielimy. Biszkopty i herbatniki mielimy. Do zmielonych biszkoptów, herbatników, migdałów oraz wiórków kokosowych dodajemy likier amaretto, aromat migdałowy, krem czekoladowy oraz serek mascarpone. Całość łączymy ze sobą, zagniatamy. Powstałą masę dzielimy na 10-12 części. Z każdej części tworzymy kulkę wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w cukrze pudrze. Pralinki umieszczamy w lodówce na co najmniej dwie godziny(najlepiej na całą noc).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy