Pralinki z białej czekolady

0 (0 ocen)

  • 15 min

te słodziutkie pralinki robi się bardzo szybko, można wykorzystać biała jak i czarną czekoladę, a do tego po prostu przecudownie chrupią!!!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 25 pralinek

    200 g białej czekolady
    (lub 100g białej , 100 g czarnej)
    50 g posiekanych migdałów
    25 g corn flakes
    ok. 4 łyżek suszonej żurawiny, posiekanej

    Zamiast żurawiny można dodać suszone morele, lub kandyzowany imbir, pomarańcze itp.

Pralinki z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • migdały 1. czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (dno miseczki nie powinno dotykać powierzchni wrzącej wody!). migdały i pozostałe składniki (wedle uznania) wymieszać, dodać do czekolady, dobrze wymieszać.

  • mieszanka bakaliowa 2. łyżeczką nabierać czekoladową mieszankę i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. odstawić do zastygnięcia na ok. 2 godziny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy