Prażone jabłka z kruszonką i sosem karmelowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

bardzo szybki i smaczny deser

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 12 ciastek zbożowych
    25 gram masła
    4 jabłka
    cukier do smaku
    1/4 szklanki wody
    karmelowy sos do deserów

Prażone jabłka z kruszonką i sosem karmelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, dolać wodę i dać cukier do smaku. Gotować na wolnym ogniu, aż jabłka się rozpadną. Ciastka rozkruszyć (najlepiej w blenderze). Dodać roztopione masło i dobrze razem wymieszać. W słoiczkach układać warstwami kruszonkę z ciastek, sos karmelowy i jabłka. Przed podaniem schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy