Prosto z rusztu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek wyjąć z opakowania. Położyć na rozgrzany grill lub do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na funkcji grill. Grillować do momentu aż mięso traci surowość, a na jego powierzchni pojawi się chrupiąca skórka.
2. Pomidory przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić w niedużą kostkę.
3. Brzoskwinie pozbawić pestek i pokroić w kosteczkę.
4. Oliwki osuszyć i pokroić na plasterki.
5. Brzoskwinie, pomidory i oliwki połączyć z oliwą i octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem, a następnie delikatnie mieszać. Sałatkę ułożyć na listkach roszponki, udekorować floksami i podać razem z plastrami zgrillowanego lub upieczonego boczku.
Komentarze