Przekąska ryżowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Znakomita przekąska która jest smaczna i zapewnia dużo energii.

  • 20 min

Składniki:

  • 10 dag długoziarnistego białego ryżu, 3 banany, 10 dag jogurtu owocowego, 10 dag mrożonych malin lub innych owoców.

Przekąska ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy ok. 15 minut, w zależności od zaleceń producenta.
  • 2. Kawałek banana kroimy w plastry, resztę kroimy w kostkę. Ugotowany ryż mieszamy z bananami pokrojonymi w kostkę i układamy na płaskim talerzu. Następnie układamy plasterki.
  • 3. Dodajemy rozmrożone owoce i jogurt.

    Smacznego!

Porady

Można posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2013

Komentarze

Podobne przepisy