Ryżowa przekąska Joanny

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja córcia uczy się gotować ja jej w tym pomagam i powstają oto takie specjały w sam raz na piknik i ni tylko :) gotowa danie i szybkie :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż gotowany: 1 szklanka
    - przecier pomidorowy: 3 łyżki
    - kukurydza w puszce: 100 gramów
    - marchewka z groszkiem: 200 gramów
    - twarożek śmietankowy: 150 gramów
    - sałata strzępiasta: 1 sztuka

Ryżowa przekąska joanny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować tak jak na opakowaniu odcedzić, wrzucały do voka dodajemy kukurydze groszek i marchewkę w kostkę pokrojona do tego przecier i twarożek smietankowy 150 GRAM wymieszać dodać na koniec sałatę pokrojoną drobno wymieszać dodać sól i pieprz do smaku i gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy