Przekąska z łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Przekąska z ciasta francuskiego, z łososiem, pomidorkami i mascarpone

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    100 g wędzonego łososia w plastrach,
    100 g serka mascarpone
    15 pomidorków koktajlowych
    Pieprz, zioła prowansalskie
    Roszponka

Przekąska z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kroję na prostokąty wielkości około 10 x 5 cm. Prostokąty układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdy prostokąt smaruję mascarpone, zostawiając mały rant z każdej strony.
    Układam po kawałku łososia, przekrojone na pół pomidorki, skórką do dołu. Całość przyprawiam pieprzem i ziołami. Boczki zakładam do środka (ostatnie zdjęcie). Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni.
  • 2. Każdy kawałek dekoruję roszponką i przekąska z łososiem gotowa. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy